Uncategorized

Vänsterlinjen vann i vägfrågan

Pressmeddelande
Vänsterpartiet Lidingö
25/10 2010

Idag har det kommit till vår kännedom att Lidingös politiska majoritet beslutat dra tillbaka förslaget om en tunnel mellan Skärsätra och Mölna ängar, det så kallade bergtunnelalternativet. Anledningen torde vara väljarnas tydliga signal till de styrande som kan utläsas av årets valresultat”, säger vänsterpartiet på Lidingö i ett uttalande.

– Vi är väldigt glada över att moderaterna, kristdemokraterna och folkpartiet tar sitt förnuft till fånga och drar tillbaka det märkliga och extremt dyra bergtunnelalternativet. Det är en seger för demokratin, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för vänsterpartiet på Lidingö.

– Det är bra att nuvarande väg blir kvar och då utan den mycket kostsamma och miljöförstörande planskilda korsningen vid Skärsätra som miljöpartiet, centern och Lidingöpartiet vill ha. Det har hela tiden varit vänsterpartiets politik. Att de styrande nu vill behålla vägen, man kan förmoda att vissa upprustningar kommer att göras, innebär att man i praktiken genomför vänsterpartiets politik, och det får vi väl se som en eloge, säger Sven-Erik Wånell, vänsterpartiets ersättaren i kommunstyrelsen.

– Vänsterpartiet har ännu inte fått svar från Valprövningsnämnden angående överklagandet av årets valresultat, så vi vet inte om vår röst kommer att höras i kommunfullmäktige de kommande åren, men just nu ser det ju ut som att vår politik kan genomföras av vissa andra partier, säger Jonas Lundgren, presstalesman för vänsterpartiet på Lidingö.

Kopiera länk