Uncategorized

Pressmeddelande: Nu lanserar Vänsterpartiet Lidingö kampanjen Heja Allmännyttan

banner heja allmännyttan


Pressmeddelande
Vänsterpartiet Lidingö

Idag lanserar Vänsterpartiet Lidingö sin nya kampanj Heja Allmännyttan.
–        Vi har under de senaste åren sett att Lidingös allmännytta krympt och krympt och vi har försökt säga emot. Nu testar vi ett nytt sätt; vi talar välinformerat om allmännyttan och försöker förklara nyttan med att vi har en nyttig allmännytta värd namnet, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö.

Vänsterpartiet har de senaste åren talat mycket om allmännyttan och nu på senaste har frågan aktualiserats igen.
–        Vi såg redan vid utförsäljningarna i Högsätra att Lidingöhem AB håller på att utplånas helt och hållet. Men vi ser nyttan med allmännyttan; hyresrätten är den mest omtyckta bostadsformen, det märks inte minst på den långa kön för att få en hyresrätt. Det behövs fler hyreslägenheter, inte färre! Allmännyttigt ägda fastigheter garanterar också förvaltning till självkostnad och möjliggör ett långt gående inflytande för hyresgästerna. Att bo i allmännyttans bostäder är ett tryggt och flexibelt boende!  Att allmännyttan behövs bekräftats igen i och med beslutet att halvera flyktingmottagandet till kommunen, det beslutet har ju självklart påverkats av det faktum att kommunen har sett till att inte ha plats för flyktingarna, säger Jonas Lundgren, presstalesperson.

Många unga som vill har inte råd att bo kvar i kommunen, det är också en följd av den eftersatta allmännyttan.
–        Det finns ett stort problem i att Lidingö är en åldrande kommun, detta beror till stor del på att vi har en allmännytta som inte förmår ge unga möjlighet att bo kvar. Det är en förlust för kommunen att unga flyttar och möjligen kommer tillbaka när de är välbärgade och medelålders, vi missar en ungdomsgeneration, vi får ett glapp, säger Birgitta Ehlin, före detta gruppledare för Vänsterpartiet Lidingö i kommunfullmäktige.

Heja Allmännyttan är alltså tänkt att uppmärksamma allmännyttans fördelar och skapa opinion för en utbyggd allmännyttig bostadsmarknad i kommunen.
–        Vi hoppas kunna uppnå en del av vårt mål att driva denna kampanj. Vårt mål är att alla som är födda här ska ha möjlighet att bo kvar i kommunen om de vill och att Lidingö i förhållande till sin storlek ska ha möjlighet att ta emot flyktingar och ta sitt sociala ansvar helt enkelt. För det är allmännyttan en förutsättning, det är en av anledningarna till att den är så viktig, avslutar Ida Luther Näsholm.

Kontakt:
Jonas Lundgren, presstalesman för Vänsterpartiet Lidingö
Tele: 073 535 7576
Mail: [email protected]

Kopiera länk