Lokalt

(V) vill sänka politikerlönerna på Lidingö

Vänsterpartiet har valt att lägga ett eget förslag till politikerarvoden för Lidingö stad. Samtliga övriga partier i arvodesberedningen är eniga om det förslag som arvodesberedningen nu skickat till kommunstyrelsen.
– Kostnaden för politiken på Lidingö är redan för hög. Man ska få skälig ersättning för nedlagt arbete i kommunens nämnder och styrelser, men Lidingöborna får inte bli en kassako för politiker, säger Jonas Lundgren, gruppledare för Vänsterpartiet och ledamot i kommunfullmäktiges arvodesberedning.

I Vänsterpartiets förslag till arvoden sänks kommunstyrelsens ordförandes arvode till 65 000 kronor i månaden och övriga kommunalråd till 57 500 kronor i månaden.
– Jag anser att det räcker med två kommunalråd utöver kommunstyrelsens ordförande på Lidingö. En annan viktig sak är att ledamöter och ersättare arvoderas lika. Det gör att ersättarnas viktiga roll i nämnder och styrelser poängteras, menar Jonas Lundgren.

– Stämningen i arvodesberedningen har varit bra och konstruktiv och alla har varit öppna för att lyssna på varandra. Vi nådde inte hela vägen till full enighet, men sådan är politiken. Vänsterpartiet har en annan syn på politikerarvoden än övriga partier och vi sparar på det viset pengar åt Lidingöborna genom att krympa kostnaderna för politiken, avslutar Jonas Lundgren.

Läs hela Vänsterpartiets förslag här.

Presskontakt:
Joans Lundgren, gruppledare och ledamot i kommunfullmäktiges arvodesberedning
Mail: [email protected]
Telefon: 073 535 7576

Kopiera länk