artikel

1 maj 2015; fler jobb och bättre välfärd

Att få försörja sig själv, genom ett legalt arbete med en lön som går att leva på, ska vara en rättighet för alla vuxna människor. Vi är ett av få partier som på allvar står upp för den rätten då nästan all annan politik eller nationalekonomisk struktur bygger på att en del av oss ska vara arbetslösa längst ner i pyramiden och kunna pressa löner och produktionskostnader neråt, i storkapitalets tjänst. Det är inte ekonomisk tillväxt som bygger ett samhälle utan människovärde och välfärd, och det är inte den s k tillväxten i sig som bygger välfärd utan sättet att fördela resurserna. Framförallt; vinster i välfärden, utbetalningar från skattebetalarna till utländska riskkapitalister, skapar ingen välfärd för oss här.

Gå med oss i årets 1 maj-demonstration och ta ställning, stå upp för rätten till arbete och för den svenska välfärdsmodellen! Bara tillsammans kan vi ställa krav.

 

 

bild 1maj
Kopiera länk