artikel

Pressmeddelande: Rädda Gångsätra gymnasium!

I det förslag till budgetdirektiv som Lidingös politiska majoritet lade fram igår finns förslag på att spara pengar genom att lägga ner Gångsätra Gymnasium. Vänsterpartiet Lidingö vänder sig kraftfullt mot en nedläggning av skolan.

– Vi tycker det är märkligt att man drar upp detta förslag igen. Förra gången frågade man lidingöborna och de sa blankt nej. Denna gång vill man smyga igenom en nedläggning av Gångsätra Gymnasium, säger Ida Luther Näsholm, ordförande för Vänsterpartiet Lidingö.

Lidingös politiska majoritet menar att det faktum att skolan gått med underskott de senaste åren gör att det inte är försvarbart att ha kvar den.

– Vi tycker att Lidingö bör satsa sig ur den här krisen, Gångsätra gymnasium har ett attraktivt läge bara några minuter från innerstan och skulle kunna utgöra ett alternativ såväl för Lidingös gymnasister som Stockholms, säger Jonas Lundgren från Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp.

Vänsterpartiet anser att det är viktigt med trygghet och kontinuitet i skolan och att det därför är bättre ur studiehänseende att ha två mindre gymnasieskolor än en stor.
– Vi anser att det är viktigt att eleverna även på gymnasiet får studiero och känner att de är sedda i skolan, säger Sven-Erik Wånell från Vänsterpartiet Lidingös kommunpolitiska grupp.

Vänsterpartiet Lidingö är övertygade om att man i sitt motstånd mot en sammanslagning av gymnasieskolorna har ett starkt stöd i ryggen.

– Vad jag förstår är elever och personal, som är de som berörs i störst utsträckning, inte tillfrågade om sin åsikt. Den borde väga tungt, anser Ida Luther Näsholm.

Kopiera länk