Uncategorized

Din (v)än Birgitta Ehlin – andra namn på Vänsterpartiets kandidatlista till kommunfullmäktige

5832. Birgitta Ehlin. På andra plats till kommunfullmäktige återfinner vi Birgitta Ehlin. Om det finns något ess bland dina (v)änner är det Birgitta Ehlin. Birgitta har en mångårig bakgrund inom kommunpolitiken. Redan år 2000 satt hon i Äldre och handikappnämnden där också en stor del av hennes engagemang återfinns. Faktum är att Birgittas engagemang återfinns på många ställen, inom hennes arbete som gymnasielärare, inom fackföreningsrörelsen och inom vänsterpartiet.

2. Birgitta Ehlin. På andra plats till kommunfullmäktige återfinner vi Birgitta Ehlin. Om det finns något ess bland dina (v)änner är det Birgitta Ehlin. Birgitta har en mångårig bakgrund inom kommunpolitiken. Redan år 2000 satt hon i Äldre och handikappnämnden där också en stor del av hennes engagemang återfinns. Faktum är att Birgittas engagemang återfinns på många ställen, inom hennes arbete som gymnasielärare, inom fackföreningsrörelsen och inom vänsterpartiet.

Varför kandiderar du till fullmäktige för vänsterpartiet?
För att jag tycker det är viktigt att Vänsterpartiet finns i det borgerliga Lidingö. Dessutom hoppas jag att kunna bana väg för de unga i vår kommunförening som skall ta över efter oss äldre partimedlemmar så att det fortsätter att finnas en röd opposition i Lidingö.

Vilka är dina hjärtefårgor?
Bostäder i form av hyresrätter är viktigt för att unga ska kunna bo i kommunen, ungas fritid som framförallt kanaliseras genom musikskolan är också en viktig fråga. Äldreomsorgen är en hjärtefråga för mig efter mitt mångåriga engagemang inom äldre och handikappnämnden. Och självklart skolan. 

Hur kom du med i partiet?
Jag har varit medlem i Vänsterpartiet sedan 1977-78 med vissa perioder som passiv medlem men alltid medlem. För mig är vänsterpartiet det naturliga sättet att värna om ett solidariskt samhälle.Hur har partiet förändrats sedan du blev medlem?
Hur har partiet förändrats sedan du blev medlem?
Från Vänsterpartiet kommunisterna till Vänsterpartiet. Det var nog den största förändringen och viktig för mig. Förnyelsen och breddningen av partiet har känts bra.

Hur har samhället förändrats?

Samhället är betydligt mer komplicerat idag än på 70-talet då det mesta kändes enkelt och lättfattligt. Vänster var vänster och höger var höger.Idag undrar man om det inte är tvärt om ibland. Just därför är det viktigt att markera en tydlig vänster.

Vad gör en människa till en bra politiker?
Ärlighet är den främsta egenskapen en politiker bör ha samt att alltid försöka göra sitt bästa utifrån vad som är möjligt. Man har förvisso tagit ett ansvar när man ställer upp som politiker. Man måste känna att man gör sitt bästa men man är också människa och en fritidspolitiker med heltidsarbete har en tuff sits. 


Vem tycker du är den ”snyggaste” politikern någonsin, aktuell eller historisk?
Utseendemässigt? Beteendemässigt? Har alltid hyst en viss beundran för Olof Palmes demagogiska förmåga. Han väckte upp känslor och skapade debatt vare sig man gillade eller hatade honom. I vårt parti i dag tycker jag att Josefin Brink gör ett bra jobb och har en bra och litet tuff utstrålning. Jonas Sjöstedt gör också, enligt mig. ett mycket bra intryck.

Vad är det första du skulle göra som nyvald världspresident?
Försöka utrota korruptionen i fattiga länder så att verklig demokrati skulle få en chans. Korruptionen är den största fienden till all form av utveckling anser jag.

Vilket är ditt drömjobb?
Tycker jag har ett viktigt drömjobb som lärare och jag jobbar också för att just det yrket skall få ökad status viket verkligen behövs.Vad gör dig arg? 

Vad gör dig arg?
Tyvärr alldeles för mycket eftersom jag inte har så stort tålamod här i livet. Det vore bättre om allt hände när jag ville att det skulle istället för senare. Naturligtvis gör orättvisor och ojämställdhet mig arg – annars vore jag inte Vänsterpartist.

Vad gör dig glad?
När människor är glada runt mig och mina närmaste mår bra. Natur, musik och bra film hjälper också till.

Vad gör en människa till en bra (v)än?
En bra vän känner mig utan och innan och kan därför stå ut även med mina dåliga sidor precis som jag förstår vännens dåliga sidor

Samvetsfrågor:
Hur ofta kör du bil?
Ibland alldeles för ofta då jag ofta skall ta mig mellan olika arbets-och mötesplatser.

När ljuger du?
Inte så ofta tycker jag. 

Brukar du tränga dig före i busskön?
Nej, inte vad jag vet.


Kopiera länk