artikel

Skriv under mot avvisning av apatiska flyktingbarn

Vänsterpartiet Lidingö uppmanar alla att skriva på det öppna brevet till Statsminister Fredrik Reinfeldt. Initiativtagare till brevet är bland annat Anita Dorazio, Henning Mankell och Göran Greider.

Brevet:
Till statsminister Fredrik Reinfeldt

Åren 2003-2005 utvisade den socialdemokratiska regeringen många apatiska barn ut ur Sverige och dumpade dem på deras hemländers flygplatser. Barnen var sängliggand, ville inte tala, inte äta. En del togs från sjukhus där de vårdades och låg med sond för att inte avlida.Nu upprepas detta under alliansens styre. Migrationsverkets läkare ringer till barnens läkare och frågar om barnen är "transportabla" och om de kan flygas ut med vanligt flyg eller måste ha ambulansflyg. Man tror inte sina ögon och öron. Förra gången blev det folkstorm och regeringen var tvungen att retirera efter hård kamp. Ska detta upprepas? Accepterar Du, Fredrik Reinfeldt, den här behandlingen av barn så som Göran Persson gjorde den gången? Vi vill inte än en gång läsa om av sorg och skräck förlamade barn som fraktas från Sverige för att hamna på en flygplats i det land där deras och deras föräldrars förtvivlan startade.

Vår uppmaning till Dig, Fredrik Reinfeldt: Upprepa inte förra regeringens hårdhjärtade behandling som den gången väckte sådan vrede. Ge de apatiska barnen och deras familjer en fristad i vårt land.

Använd länken nedan för att komma till namninsamlingen:
https://upprop.nu/VTKG  

Kopiera länk